တိရစ္ဆာန်၊ တိရစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းများနှင့် တိရစ္ဆာန်အစာများတင်ပို့မှုကို သတ်မှတ်အကောက်ခွန်စခန်းမှ ဆောင်ရွက်ရန် (အသားနှင့် ထွက်ကုန်)
အကြောင်းအရာ | ဤစီမံဆောင်ရွက်မှု (အခန်း ၁၊ ပုဒ်မ ၂ (က) နှင့် အခန်း ၂၊ ပုဒ်မ ၄ (ဂ)) သည် တင်ပို့ကုန်စည်ကို စမ်းသပ်စစ်ဆေးရန်အတွက် သတ်မှတ်ထားသော အကောက်ခွန်စခန်းမှ သယ်ဆောင်ရန်လိုအပ်ကြောင်း ဖော်ပြထားပါသည်။ ပြည်ပသို့ တိရစ္ဆာန်၊ တိရစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းများနှင့် တိရစ္ဆာန်အစာများတင်ပို့လိုသူသည် လက်ခံမည့်နိုင်ငံ၏လိုအပ်ချက်အရ ပြည်ပသို့ တင်ပို့မည့် တိရစ္ဆာန်၊ တိရစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းနှင့် တိရစ္ဆာန်အစာများကို ဦးစီးဌာနတာဝန်ရှိဝန်ထမ်းက သတ်မှတ်သည့် နေရာတွင် သတ်မှတ်ထားသော ကာလအပိုင်းအခြားအထိ သီးသန့်ခွဲခြားစစ်ဆေးခြင်းကို ခံယူရမည်။ ရည်ရွယ်ချက်မှာ တိရစ္ဆာန်များ ကူးစက်ရောဂါ မဖြစ်ပွားစေရေးအတွက် ကြိုတင်ကာကွယ်ရန်နှင့် ဖြစ်ပွားသည့်အခါ စနစ်တကျ ထိန်းချုပ်နိုင်ရန်ဖြစ်ပါသည်။ |
မှတ်ချက်များ | အမိန့်ကြော်ငြာစာအမှတ် ၁၆/၂၀၀၅ ကို မွေးမြူရေးနှင့် ကုသရေးဦးစီးဌာနမှ ထုတ်ပြန်ပါသည်။ |
အဖွဲ့အစည်း | မွေးမြူရေးနှင့်ကုသရေးဦးစီးဌာန |
ပို့ကုန်/သွင်းကုန် | သွင်းကုန် |
မှ အတည်ဖြစ်သည် | 2005-04-07 |
ထိ အတည်ဖြစ်သည် | သက်ဆိုင်ရာဌာနမှမပယ်ဖျက်မချင်းသက်ဝင်ဆောင်ရွက်မှုရှိမည်ဖြစ်ပါသည်။ |
ရည်ညွှန်းချက် | The Animal Health and Development Law, Article 33 (b) |
နည်းပညာကုဒ် | P21 |
ယူအမ်ကုဒ် | P21 - Requirement to pass through specified port of customs for exports |
စည်းမျဉ်းအမျိုးအစား | ပို့ကုန်နှင့်ဆက်စပ်သောစီမံဆောင်ရွက်မှုများ |
ပြင်ဆင်သည့်ရက် | 2018-09-19 14:11:53 |
ဥပဒေ စာရွက်စာတမ်းများ
အမည် | ကဏ္ဍ |
---|---|
အမိန့်ကြော်ငြာစာအမှတ် ၁၆/၂၀၀၅ (ပြည်ပသို့ တင်ပို့သော တိရစ္ဆာန်၊ တိရစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းနှင့် တိရစ္ဆာန်အစာကိုစစ်ဆေးခြင်း) | Notification |
လုပ်ထုံးလုပ်နည်းများ
အမည် | အကြောင်းအရာ | ကဏ္ဍ |
---|---|---|
အသားနှင့်တိရိစ္ဆာန်ထွက်ကုန်ပစ္စည်းများအတွက် တင်ပို့ခွင့် ထောက်ခံချက် နှင့်တိရိစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်း ကျန်းမာရေးထောက်ခံချက် | အသားနှင့်တိရိစ္ဆာန်ထွက်ကုန်ပစ္စည်းများအတွက် တင်ပို့ခွင့် ထောက်ခံချက် နှင့်တိရိစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်း ကျန်းမာရေးထောက်ခံချက်ကို စိုက်ပျိုးရေး၊ မွေးမြူရေးနှင့် ဆည်မြောင်း၀န်ကြီးဌာနအောက်ရှိ မွေးမြူရေးနှင့်ကုသရေးဦးစီးဌာနတွင် လျှောက်ထား ရယူခြင်း။ | Export |
ကုန်စည်များ
This measure applies to the following commodities.
HS Code | အကြောင်းအရာ |
---|---|
0201100000 | - Carcasses and half-carcasses |
0201200000 | - Other cuts with bone in |
0201300000 | - Boneless |
0202100000 | - Carcasses and half-carcasses |
0202200000 | - Other cuts with bone in |
0202300000 | - Boneless |
0203110000 | - - Carcasses and half-carcasses |
0203120000 | - - Hams, shoulders and cuts thereof, with bone in |
0203190000 | - - Other |
0203210000 | - - Carcasses and half-carcasses |
0203220000 | - - Hams, shoulders and cuts thereof, with bone in |
0203290000 | - - Other |
0204100000 | - Carcasses and half-carcasses of lamb, fresh or chilled |
0204210000 | - - Carcasses and half-carcasses |
0204220000 | - - Other cuts with bone in |