တိရစ္ဆာန်၊ တိရစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းများနှင့် တိရစ္ဆာန်အစာများကို စစ်ဆေးခြင်း (အသားနှင့် ထွက်ကုန်)

အကြောင်းအရာ ဤစီမံဆောင်ရွက်မှု (အခန်း ၁၊ ပုဒ်မ ၇ (က) (ခ) နှင့် အခန်း ၂၊ ပုဒ်မ ၁၆ (ခ) (ဂ) ) သည် တိရစ္ဆာန်များနှင့် ယင်း၏ ထွက်ကုန်များကို ရောဂါပိုးမွှားပျံ့နှံ့ကူးစက်ခြင်းမှ ကာကွယ်ရန်အတွက် ယင်းတို့ရောက်ရှိသည့်နေရာတွင် သတ်မှတ်ထားသည့် ကာလအတွင်း သီးခြားခွဲခြားထားရန် လိုအပ်ကြောင်းဖော်ပြထားပါသည်။ ပြည်ပမှ တိရစ္ဆာန်တင်သွင်းသူသည် ဦးစီးဌာန၏စစ်ဆေးမှုကို ခံယူရန်အလို့ငှာ တိရစ္ဆာန်၊ တိရစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းများနှင့် တိရစ္ဆာန်အစာများကို ခွင့်ပြုထားသောလမ်းကြောင်းအတိုင်း၊ သတ်မှတ်ထားသည့် နေရာသို့ သယ်ဆောင်ပြီး သတ်မှတ်ထားသော ကာလအပိုင်းအခြားအထိ သီးသန့်ခွဲခြားထားရမည်။ ရည်ရွယ်ချက်မှာ တိရစ္ဆာန်များ ကူးစက်ရောဂါ မဖြစ်ပွားစေရေးအတွက် ကြိုတင်ကာကွယ်ရန်နှင့် ဖြစ်ပွားသည့်အခါ စနစ်တကျ ထိန်းချုပ်နိုင်ရန်ဖြစ်ပါသည်။
မှတ်ချက်များ အမိန့်ကြော်ငြာစာအမှတ် ၁၅/၂၀၀၅ ကို မွေးမြူရေးနှင့် ကုသရေးဦးစီးဌာနမှ ထုတ်ပြန်ပါသည်။
အဖွဲ့အစည်း မွေးမြူရေးနှင့်ကုသရေးဦးစီးဌာန
ပို့ကုန်/သွင်းကုန် သွင်းကုန်
မှ အတည်ဖြစ်သည် 2005-04-07
ထိ အတည်ဖြစ်သည် သက်ဆိုင်ရာဌာနမှမပယ်ဖျက်မချင်းသက်ဝင်ဆောင်ရွက်မှုရှိမည်ဖြစ်ပါသည်။
ရည်ညွှန်းချက် တိရစ္ဆာန်ကျန်းမာရေးနှင့် ဖွံ့ဖြိုးရေးဥပဒေ၊ ပုဒ်မ ၃၃ (ခ)
နည်းပညာကုဒ် F69
ယူအမ်ကုဒ်
စည်းမျဉ်းအမျိုးအစား ထပ်ဆောင်းအခွန်များနှင့်အခများအပါအဝင် စျေးနှုန်းထိန်းချုပ်ရေးဆိုင်ရာစီမံဆောင်ရွက်မှုများ
ပြင်ဆင်သည့်ရက် 2018-09-19 14:15:07

လုပ်ထုံးလုပ်နည်းများ
အမည် အကြောင်းအရာ ကဏ္ဍ
အသားနှင့်တိရိစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းများ အတွက်တင်သွင်းခွင့်ထောက်ခံချက် အသားနှင့်တိရိစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းများ ပြည်တွင်းသို့တင်သွင်းရာတွင် လိုက်နာလုပ်ဆောင်ရမည့် လုပ်ငန်းစဉ်များအား မွေးမြူရေးနှင့်ကုသရေးဦးစီးဌာန၊ စိုက်ပျိုးရေး၊ မွေးမြူရေးနှင့်ဆည်မြောင်းဝန်ကြီးဌာနမှ ထုတ်ပြန်ထားပါသည်။ Import
ကုန်စည်များ

This measure applies to the following commodities.

HS Code အကြောင်းအရာ
0201100000 - Carcasses and half-carcasses
0201200000 - Other cuts with bone in
0201300000 - Boneless
0202100000 - Carcasses and half-carcasses
0202200000 - Other cuts with bone in
0202300000 - Boneless
0203110000 - - Carcasses and half-carcasses
0203120000 - - Hams, shoulders and cuts thereof, with bone in
0203190000 - - Other
0203210000 - - Carcasses and half-carcasses
0203220000 - - Hams, shoulders and cuts thereof, with bone in
0203290000 - - Other
0204100000 - Carcasses and half-carcasses of lamb, fresh or chilled
0204210000 - - Carcasses and half-carcasses
0204220000 - - Other cuts with bone in