တိရစ္ဆာန်၊ တိရစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်း သို့မဟုတ် တိရစ္ဆာန်အစာများနှင့်စပ်လျဉ်း၍ အခကြေးငွေပေးဆောင်ခြင်း (အသားနှင့် ထွက်ကုန်)
| အကြောင်းအရာ | ဤစီမံဆောင်ရွက်မှု (အခန်း ၆၊ ပုဒ်မ ၁၃၊ က) သည် အခကြေးငွေပေးဆောင်ရန်လိုအပ်ကြောင်း ဖော်ပြထားပါသည်။ တိရစ္ဆာန်၊ တိရစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်း သို့မဟုတ် တိရစ္ဆာန်အစာကို ပြည်ပမှ တင်သွင်းသူသည် သတ်မှတ်ထားသည့် အခကြေးငွေများ ပေးဆောင်ရမည်။ ရည်ရွယ်ချက်မှာ တိရစ္ဆာန်များ ကူးစက်ရောဂါ မဖြစ်ပွားစေရေးအတွက် ကြိုတင်ကာကွယ်ရန်နှင့် ဖြစ်ပွားသည့်အခါ စနစ်တကျ ထိန်းချုပ်နိုင်ရန်ဖြစ်ပါသည်။ |
| မှတ်ချက်များ | တိရစ္ဆာန်ကျန်းမာရေးနှင့် ဖွံ့ဖြိုးရေးဥပဒေကိုစိုက်ပျိုးရေး၊ မွေးမြူရေးနှင့် ဆည်မြောင်းဝန်ကြီးဌာနမှ ထုတ်ပြန်ပါသည်။ ဤစီမံဆောင်ရွက်မှုသည် နိုင်ငံ၏အခြေအနေအရပြောင်းလဲနိုင် သည်။ |
| အဖွဲ့အစည်း | မွေးမြူရေးနှင့်ကုသရေးဦးစီးဌာန |
| ပို့ကုန်/သွင်းကုန် | သွင်းကုန် |
| မှ အတည်ဖြစ်သည် | 1993-11-25 |
| ထိ အတည်ဖြစ်သည် | သက်ဆိုင်ရာဌာနမှမပယ်ဖျက်မချင်းသက်ဝင်ဆောင်ရွက်မှုရှိမည်ဖြစ်ပါသည်။ |
| ရည်ညွှန်းချက် | တိရစ္ဆာန်ကျန်းမာရေးနှင့် ဖွံ့ဖြိုးရေးဥပဒေ ၁၉၉၃ |
| နည်းပညာကုဒ် | F69 |
| ယူအမ်ကုဒ် | F69 - Additional charges n.e.s. |
| စည်းမျဉ်းအမျိုးအစား | ထပ်ဆောင်းအခွန်များနှင့်အခများအပါအဝင် စျေးနှုန်းထိန်းချုပ်ရေးဆိုင်ရာစီမံဆောင်ရွက်မှုများ |
| ပြင်ဆင်သည့်ရက် | 2018-09-19 14:18:53 |
လုပ်ထုံးလုပ်နည်းများ
| အမည် | အကြောင်းအရာ | ကဏ္ဍ |
|---|---|---|
| အသားနှင့်တိရိစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းများ အတွက်တင်သွင်းခွင့်ထောက်ခံချက် | အသားနှင့်တိရိစ္ဆာန်ထွက်ပစ္စည်းများ ပြည်တွင်းသို့တင်သွင်းရာတွင် လိုက်နာလုပ်ဆောင်ရမည့် လုပ်ငန်းစဉ်များအား မွေးမြူရေးနှင့်ကုသရေးဦးစီးဌာန၊ စိုက်ပျိုးရေး၊ မွေးမြူရေးနှင့်ဆည်မြောင်းဝန်ကြီးဌာနမှ ထုတ်ပြန်ထားပါသည်။ | Import |
ကုန်စည်များ
This measure applies to the following commodities.
| HS Code | အကြောင်းအရာ |
|---|---|
| 0201100000 | - Carcasses and half-carcasses |
| 0201200000 | - Other cuts with bone in |
| 0201300000 | - Boneless |
| 0202100000 | - Carcasses and half-carcasses |
| 0202200000 | - Other cuts with bone in |
| 0202300000 | - Boneless |
| 0203110000 | - - Carcasses and half-carcasses |
| 0203120000 | - - Hams, shoulders and cuts thereof, with bone in |
| 0203190000 | - - Other |
| 0203210000 | - - Carcasses and half-carcasses |
| 0203220000 | - - Hams, shoulders and cuts thereof, with bone in |
| 0203290000 | - - Other |
| 0204100000 | - Carcasses and half-carcasses of lamb, fresh or chilled |
| 0204210000 | - - Carcasses and half-carcasses |
| 0204220000 | - - Other cuts with bone in |